Pagina's

woensdag 18 maart 2015

Door Het Oog Van De Naald Deel 8

Aan al het wachten komt een eind, dus ook aan het wachten op de finale van Door Het Oog Van De Naald. Eindelijk!
Zouden Annicke en Marloes de verwachtingen waarmaken en ook de finale glansrijk winnen, is het handwerk van Louise en Marianne zo goed dat ze de beste van het programma zijn, of zouden Petra en Aliet met een eindspurt toch als eerste over de finishlijn komen? Ik hoopte op het laatste en vreesde voor het eerste.
Dan de opdrachten. Als eerste moest er een korte broek (hotpants) gemaakt worden. Het geleverde patroon moest door de duo's op een aantal punten aangepast worden: de taille moest verhoogd en het elastiek verwijderd (en vervangen door rits/knopen sluiting).
Met al 14 opdrachten achter de rug, is er natuurlijk een hoop knipafval. Zonde om weg te doen, dus de korte broeken moesten van deze restjes gemaakt worden. Maik adviseerde de duo's om goed op de balans te letten en zeker te voorkomen dat het een patchwork werd.
Bij het uitzoeken van de stoffen hadden alleen Aliet en Petra een redelijke coupon stof gevonden (ik vermoed 140 cm breed en zo'n 70 cm lang), verder waren het echt allemaal kleine lapjes.
Al met al lukte het de duo's goed om alles uit deze kleine stukjes te halen. Ook als er, zoals bij Annicke en Marloes, een winkelhaak in zat.
Louise kreeg ondanks dat toch nog een redelijke zenuw inzinking toen de broek uitscheurde... Na een peptalk van Marjanne lukte het haar echter toch om zich bij elkaar te rapen en alles netjes af te maken.
Uiteindelijk hadden Annicke en Marloes een leuke broek, met wit/zwart afwisselende lapjes stof als zijpand en een goed verwerkte blinde rits. Omdat ze de zijnaad verplaatst hadden met het maken van het zijpand, was de pasvorm echter, vooral aan de achterkant, niet erg mooi.
Petra en Aliet hadden een trendy broek, die door een voorflap het uiterlijk kreeg van een mini-rok. Door het verkeerd naaien van de kruisnaad, of gewoon een slecht patroon, ontstonden er echter kreukels in het voorpand. (of zoals Nelleke zei: 'een snorretje' in het kruis, erg charmant).
Ook bij Marianne en Louise was er een 'snorretje' bij het kruis, wat het vermoede dat het aan het patroon lag nog maar eens bevestigd. Daarnaast hadden ze de zakken niet na gemeten, waardoor ze ongelijk waren en zat de zichtbare rits scheef. Maik wilde nog even kwijt dat hij het voorpand, met kant, veel weg vond hebben van luxe lingerie...
Omdat het de finale was, werd er na de eerste opdracht geen winnaar gekozen die voor de laatste opdracht een privilege kregen, maar viel het slechts presterende duo af.
Tot opluchting van menig Twitteraar waren dit Marianne en Louise. Hun reactie op het half uur minder dat ze in de vorige aflevering van Petra en Aliet kregen, had bij menigeen kwaadbloed gezet.

De laatste opdracht was misschien wel de vetste die de duo's tijdens het hele seizoen kregen. Naast BN'er Lieke van Lexmond was couturier Addy van den Krommenacker mede opdrachtgever.
De opdracht was het maken van een Redcarpet jurk. Hierbij zou er gelet worden op de balans, uitstraling en het gebruik van couture technieken. In tegenstelling tot alle eerder opdrachten werd het patroon niet door Knipmode, maar door Addy zelf geleverd.
Om dat het (de illusie van) een echt couture stuk moest worden, was er al een toille gemaakt, zodat de duo's konden zien waar het patroon aangepast moest worden en Addy nog wat laatste aanpassingen/tips kon laten zien.
Ook de materialen werden door Addy geleverd. Voor Annicke en Marloes een mooie zwarte pailletten stof, met een zijde stof voor de voering en een zwart/grijze organza, om naar eigen smaak nog een extra toevoeging te maken.
De materialen voor Petra en Aliet waren het zelfde als voor Annicke en Marloes, alleen dan in een (zalm)roze uitvoering.
Wat de duo's niet direct door hadden, was dat de paillettenstof erg rekbaar was en dus op de voeringstof doorgepit moest worden. Een echte couture techniek...
Net als bij de eerste opdracht was ook de tijd voor de tweede opdracht zo, dat beide duo's voor de tijd klaar waren.
Bij Annicke en Marloes viel het Nelleke op dat ze alles mooi doorgepit hadden. Allen de organza toevoeging, was niet nodig geweest (gelukkig kon deze er vrij eenvoudig vanaf gehaald worden)
Ook Petra en Aliet hadden een mooi binnenwerk. Voor het afwerken van de mouwen hadden zij gekozen de zelfkant van de stof als beleg te gebruiken, zodat hier geen extra naadje nodig was. Helaas trok de zoom wel iets...
Voor de bekendmaking van de winnaars waren ook alle oud deelnemers aanwezig. Of eigenlijk alle oud deelnemers, behalve Frank, want die had zijn alter ego DonnaTella Vergatsie gestuurd (HELD!!!!)
Na wat formaliteiten, kwam Lieke in de winnende creatie de catwalk opgelopen: de zwarte jurk van Annicke en Marloes. De gedoodverfde winnaars, hadden alle verwachtingen dus waargemaakt.

Aan de oproep van Nicolle aan het eind van het programma te merken, komt er in ieder geval een tweede seizoen van Door Het Oog Van De Naald. Mocht je nu niet kunnen wachten tot het zo ver is, blijf dan vooral deze blog volgen. De afgelopen tijd zijn er in mijn blogs nogal wat termen lang gekomen, die wat mij betreft een extra uitleg verdienen en daarnaast ben ik druk met allerlei nieuwe items, dus voldoende om over te blijven schrijven lijkt me zo. Voor nu alvast bedankt voor jullie interesse en reacties, hopelijk tot snel,
Rarden

1 opmerking: