Pagina's

donderdag 5 maart 2015

Great British Sewing Bee afl. 5

Helaas al weer de één na laatste aflevering van dit seizoen...
Het thema van deze week is Lastige stoffen.
Dat werd meteen duidelijk bij de eerste opdracht: een kante kokerrok, met voering, coupe naden en blinde rits. Hiervoor hadden de kandidaten 3,5 uur.
Paul had geen mooie zoom, waardoor zijn rok als slechtste beoordeeld werd.
Neil was ook niet in zin element: zijn zijnaad rimpelde, zijn voering was te groot en het patroon van zijn kant liep niet mooi door.
Ook Deborah had een te grote voering, maar haar kantpatroon liep wel door.
Lorna had eveneens een goed doorlopend kantpatroon en een mooi ingezette rits, maar haar tailleband lubbert alle kanten op.
Matt had de lengte van zijn kant en voering precies goed en ook zijn rits was mooi ingezet, wel had een contrast kleur de rok nog iets meer 'op kunnen tillen'. Met zin algeheel goede werk was hij wel opdracht winnaar.
In tegenstelling tot de vorige afleveringen, gaf de jury bij deze vermaak opdracht een kleding stuk dat ze aan het eind wilde zien: een jurk. Het kleding stuk dat ze hiervoor moesten vermaken was een neopreen wetsuit.
Net als bij de vorig opdracht deden de dames het goed.
Ondanks de niet erg flatteuze plooi aan de achterkant, won Deborah door haar goede stofkeuze.
Ook Lorna's op Lady Gaga geïnspireerde jurk, viel in de smaak. Zoals Patrick zei: ik wil de buste niet mooi vinden, maar om de een of andere rede heeft hij wel iets.
Neil had beter niet voor kant als extra stof kunnen kiezen. Het contrast was nu te groot.
Matt zijn jurk was niet mooi in balans, waardoor hij een historische uitstraling kreeg.
Ondanks de mooie rok, zorgde zijn schouders en mouwen er voor dat Paul ook deze opdracht als slechtste uit de bus kwam.
Voor de laatste opdracht, een leren jas, hadden de kandidaten naast 6,5 uur tijd, ook de patroondelen al uit mogen knippen.
Omdat je leer maar een keer kunt naaien, was het de truc om voor dat je naait zeker te weten dat alles goed past. Hiervoor werden een aantal methodes gebruikt. Matt had klemmetjes mee genomen, zodat hij geen gaten hoefde te maken. Neil vond gaatjes niet erg, maar zorgde er wel voor dat hij binnen de naadtoeslag bleef met spelden. Lorna had nog een compleet andere methode, zij maakte eerst de voering, om eventuele aanpassingen hier, door te voeren in het leer.
Dit pakte goed uit, want buiten een niet goed zittende zoom onder aan de rits, zat haar jas als gegoten.
Matt had zijn jas niet gevoerd en een nauwe mouw, waarschijnlijk omdat hij een aangepast patroon had, dat oorspronkelijk voor een Jersey (rekbare gebreide stof) bedoeld was. Zijn afwerking was wel goed.
Neil had een mooie mouw inzet, alleen zijn voering was iets te groot, waardoor er een plooi in zat.
Paul had naast een te stug leer, waardoor het lastig werken was, te brede schouders en, waarschijnlijk door de te brede schouders, te lange mouwen.
Deborah had, net als Matt geen voering en door het inkorten van de rits, zonder een goede stop te maken, een rits zonder schuiver.
Aan het eind van de aflevering werd Neil's leren jas verkozen tot kledingstuk van de week.
Paul en Deborah vielen net voor de finale af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten