Pagina's

woensdag 4 februari 2015

Door Het Oog Van De Naald deel 2

Zojuist is de tweede aflevering van Door Het Oog Van De Naald uitgezonden.
Legde Nelleke in de eerste aflevering alleen het verschil uit tussen een blinde- en normale-rits, in deze aflevering ging ze wat dieper in op het fixeren van de halslijn. Dit omdat de eerste opdracht, een jumpsuit, een hals had zonder kraag of iets dergelijks.
De door haar omschreven methode met plak vliseline heeft niet mijn voorkeur, maar voor menig startend naai(st)er zal dit de eerste methode zijn.

Om meteen maar verder te gaan met de eerste opdracht: een jumpsuit. Volgens Maik de Boer een essentieel onderdeel van een dames garderobe. (En onder de naam "Overall" een vast onderdeel van menig boeren kledingkast)
Zoals verwacht kregen alle deelnemers een Knip-patroon om te gebruiken. Ook het gebruik van de strijkijzers kwam snel in beeld. Als je het mij vraagt misschien nog wel een belangrijker apparaat in je naaiwerkplek als je naaimachine. 
Tijdens de beoordeling heeft Nelleke geen aandacht meer geschonken aan grote pas fouten. Zou ze te horen gekregen hebben dat ze de nadruk niet moest leggen op de fouten in het patroon? 
Was Maik nog kritisch over de stofkleur van een van de teams toen ze nog aan het naaien waren: de kleur was meer voor correctie ondergoed, dan voor mode. Bij de uiteindelijke beoordeling ging het hier niet meer over, wel was de stof te stug. 
Anzu en Kezban hadden duidelijk de slechtste jumpsuit gemaakt: de grote hoeveelheid opsmuk kon niet verbergen dat de hals al uitgelebberd was voor dat het model hem aan trok. Voor de rest zaten er her en der nog duidelijke fouten.
Met hun elegante rode jumpsuit wonnen Anja en Nelly de eerst opdracht. 

Voor de tweede opdracht moesten de teams een jurk maken die Robin Martens aan kon naar een feestje van GTST.
Ondanks de vier uur die er voor deze opdracht stond, hebben Tom en Dominique in het laatste uur hun hele creatie in elkaar gezet, dit was helaas voor hen duidelijk te zien. Verder leken de jurkjes erg op elkaar, maar met een basis patroon waar vrijwel iedereen vanuit gaat, valt dat te verwachten.
Alleen Anzu en Kezban hebben het aangedurfd een eigen patroon te maken/volledig af te wijken van het gegeven patroon. Helaas zijn ze daarbij vergeten om ofwel de maten die ze gekregen hadden te gebruiken ofwel het gegeven patroon na te meten om de juiste maten te krijgen. Met als gevolg dat de jurk veel te strak was. Door Nelleke gemeten heupwijdte was met 92 cm zo'n 10 cm kleiner dan de heupen van Robin.

Net als voor Anzu en Kezban vorige week, heeft de bonus die Anja en Nelly met het winnen van de eerste opdracht kregen, er niet voor gezorgd dat zij ook de tweede opdracht glansrijk wonnen. Het zou kunnen dat ze niet gezien hebben dat de kleur die ze gekozen hadden niet goed bij Robin paste, of ze hadden te weinig tijd om een nieuwe jurk te maken. De naadafwerking met kartel schaar doet het laatste vermoeden.

Uiteindelijk wonnen Annicke en Marloes de laatste opdracht en waren daarmee direct door naar volgende week. 
De afvallers van deze week waren al wel redelijk te verwachten: Anzu en Kezban. 
Wonnen ze vorige week nog de eerste opdracht, vanaf daar is hebben ze alleen maar steken laten vallen. 
Met hun eigen patroon hebben ze hun nek zeker uitgestoken, maar dat de jurk vervolgens veel te snel was, is alleen al voldoende rechtvaardiging naar huis gestuurd te worden. 

Al met al een mooie tweede aflevering, die volgens mij de hoop iedere week betere/complexere kledingstukken te zien, behoorlijk invult. Ben benieuwd hoe volgende week er uit ziet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten