Pagina's

donderdag 12 februari 2015

Great British Sewing Bee afl. 2

Vandaag werd het voor mij definitief bevestigt: Mannen Kunnen Naaien! 
En dan niet alleen in de trant van 'Matennaaier' maar ook, gewoon, met naald en draad. 
Was het dat de kinderopdrachten de mannen goed lagen, werden de dames misschien afgeleid door de lieve kinderen bij de laatste opdracht? Of heeft het er mee te maken dat je als man sterk in je schoenen moet staan om een (in de ogen van vrijwel iedereen) vrouwelijke hobby te hebben? Denk bv. aan de top ruiters fluitisten en koks. 
In de tweede aflevering van Sewing Bee, kwamen de mannen in ieder geval goed naar voren. 
De eerste opdracht was het maken van een jongens vest. Voorzien van insteekzakken (welt pockets) en een voering. 
Nou zou je het jezelf vrij makkelijk kunnen maken door voor een effen stof te kiezen, geen risico dat het patroon niet (goed) doorloopt. Aan de andere kant, in het voorpand zaten geen coupnaden, dus voor het door laten lopen van het patroon op de zakken en over de voorpanden, is op zich wel te doen.
De top stukken van deze opdracht waren allebei gemaakt van een stof met een patroon. 
Met zijn perfect doorlopende lijnen in het voorpand, maar zonder doorlopend patroon bij de zakken, won Ryan de eerste opdracht.
Voor de tweede opdracht kregen ze een t-shirt (stretch stof) en een jurk (non stretch). Hier gingen de deelnemers helemaal los, van broek tot bolero, van jurk tot vlindercape. Stuk voor stuk even schattige kinderkleding. 
Met zijn gestoord briljante boks outfit, won Neil de tweede opdracht. En eerlijk is eerlijk, zijn trainingsbroek met bokshandschoenen, was super cool.
Voor de derde opdracht moesten de deelnemers een (carnavals)kostuum maken, waarbij ze op de een of andere manier 3d technieken toepasten. 
Hiervoor konden ze bijvoorbeeld gebruik maken van vulling en tule. Leuk om te zien dat een aantal deelnemers nog een stapje verder gingen in technisch opzicht, door gebruik te maken van baleinen. Een techniek die je vooral bij korsetten en periodiek correcte kleding ziet. 
Met zijn slurf, op de juiste plaatsen verstevigde oren en correct gevulde staart, werd het olifantenkostuum van Paul verkozen tot weekwinnaar. 
Alex had de laatste opdracht niet af en ook haar vest liet te wensen over, dus zij moest het atelier verlaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten